Arkitektens hjem i landsbyen Ry

ARKITEKTENS BESTE KJØKKENDETALJE

Planen var først å rive huset. Etter 4 år har imidlertid arkitekt Janne Søndergaard Rasmussen, sammen med sin mann Jesper, skapt en drømmebolig ut av det lille landstedet i Ry, hvor de bor med sine to små sønner. Det hvite kjøkkenet står som et flott grunnelement mot den rustikke mursteinsveggen og de synlige, rustikke bjelkene, og det har blitt hjemmets samlingspunkt

Janne og Jesper bodde i Århus i flere år, men etter avsluttede utdannelser valgte de å vende tilbake til Ry og familien for fire år siden. De fant et lite landsted som var forsømt, men som hadde stor tomt med vakker natur og en liten bekk i enden av hagen. Først var planen å rive ned huset og bygge et nytt. I stedet valgte paret å bevare de fine detaljene i det gamle huset og skape sin egen drømmebolig.

Den rustikke mursteinsveggen og de synlige bjelkene i stuen gir en rå kontrast til det hvite håndtaksfrie kjøkkenet. Kjøkkenet er forholdvis lite, og det har derfor vært viktig å utnytte plassen optimalt. En av Jannes favorittdetaljer er høyskapene som er integrert i en nisje og som erstatter to ukurante skap og et altfor lite kjøleskap.

Kjøkkenet er nå husets samlingspunkt, og det danner rammen rundt familiens gode kjøkkenliv. Her er det plass til høy musikk, fjollete dans og til å tenke ut nye idéer.