Moderne design i historiske rammer

ANJA ELSTRØM STEENTOFT OG JACOB STEENTOFT OVERTOK DET GAMLE GODSET I 2015 OG GIKK STRAKS I GANG MED ET OMFATTENDE RENOVERINGSPROSJEKT.

Anja er designer og Jacob eiendomsutvikler, en kombinasjon som ga dem gode forutsetninger for en vellykket oppdatering av de klassiske rammene.

Første etappe var kjøkkenet. Det ble bygget opp rundt JKE Designs modell Riva, som har et helt enkelt og minimalistisk uttrykk. Dermed ble det nye kjøkkenet en diskret, moderne stemme i de historiske omgivelsene og et godt svar på familien Steentofts krav til design og funksjonalitet i hverdagen.

Kjøkkenet er et sentralt samlingspunkt for far, mor og to barn, og derfor legger de like stor vekt på gjennomtenkte praktiske løsninger som på sublimt design og bruk av kvalitetsmaterialer. Hide-and-slide-skapet er et godt eksempel. Bak to dører gjemmer det seg ekstra benkeplass til en juicemaskin, en kaffemaskin og en kjøkkenmaskin samt andre ting som er gode å ha for hånden, men som ikke behøver å stå fremme når de ikke er i bruk.

Anja og Jacobs nye kjøkken beviser at et avdempet moderne kjøkkendesign ikke står i motsetning til en klassisk byggestil. Det kan tvert imot fremheve den. Som et dryss av chili i sjokoladen.